جدیدترین قوانین ویزای شینگن 2020
به گزارش وبلاگ نت مالزی، ویزای شینگن یکی از پرطرفدارترین ویزاها در دنیا محسوب می گردد. از ابتدای سال 2020 میلادی، قوانین صدور ویزای شینگن دچار تغییرات عمده ای شده است.
هر ساله تعداد بسیاری از مردم در اقصی نقاط جهان، تقاضای دریافت ویزای شینگن برای سفر به کشورهای این منطقه به منظور ادامه تحصیل، گردش، تجارت، مهاجرت و... را دارند. ازاین رو، مقام های منطقه شینگن سعی بر آن دارند تا با وضع یا تغییر قوانین، امکان سفر امن تری را برای مسافران و نیز اعضای شینگن فراهم نمایند.
در این راستا، اتحادیه اروپا در سال های گذشته قوانین، چهارچوب ها و استفاده از پیشرفته ترین ابزار تکنولوژی سعی در تبدیل اروپا به منطقه ای امن و در نتیجه، افزایش آمار گردشگران داشته است. البته باید در نظر داشت که از ابتدای سال 2020، قوانین نو ویزای شینگن دچار تغییر شگرفی شده که تا به امروز سابقه نداشته است.
لیست تغییرات و شرایط نو در قوانین ویزای شینگن
- عدم نیاز برای سفر به کشور ثالث جهت درخواست ویزا
- افزایش هزینه صدور ویزای شینگن
- افزایش مدت زمان آنالیز مدارک جهت اخذ ویزای شینگن
- اهمیت برخورداری از بیمه مسافرتی در اخذ ویزای شینگن
- حذف مهر ویزا از پاسپورت
- ویزای شینگن مولتی پنج ساله برای مسافران خوشنام
- لزوم اخذ ویزای شینگن برای شهروندان بریتانیا
- پیشرفته شدن کنترل های مرزی
کد ویزای شینگن چیست؟
مجموعه ای از قوانین و مقررات، که به منظور تنظیم مراحل درخواست، پردازش و صدور ویزای اقامت کوتاه مدت در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و به وسیله کمیسیون اروپا (EC) وضع شده اند. کمیسیون اروپا (EC) شاخه اجرایی اتحادیه اروپا و مسئول پیشنهاد و اجرای قوانین و حفظ معاهدات اتحادیه اروپا است.
کد ویزای شینگن، با مشخصه EC) No 810/2009)، که از سال 2010 به اجرا عایدی، به وسیله همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا رعایت می گردد. در اردیبهشت سال 1397، کمیسیون اروپا طرح بازنگری قوانین ویزای شینگن EC) No 810/2009) را تصویب کرد؛ که به موجب آن، علاوه بر تسهیل فرآیند اخذ ویزا برای مسافرانی که به صورت مکرر به کشورهای حوزه شینگن سفر می نمایند، فرآیند پذیرش مجدد مهاجران غیرقانونی را ساده تر نماید.
پس از تصویب طرح به وسیله کمیسیون اروپا، مجلس اروپا نیز در فروردین ماه سال 99 از آن حمایت نموده و انتها شورای امنیت اتحادیه اروپا نیز در خردادماه امسال به این طرح رای مثبت داد تا آخرین گام در تصویب اجرای آن نیز برداشته گردد.
کد نو ویزای شینگن از چه تاریخی اجرایی شده است؟
از آنجا که مقررات EU) 2019/1155) به وسیله مجلس اروپا و شورای اروپا به تصویب رسیده، الزام آور است در تمامیت عرضی حوزه شینگن قابل اجرا خواهد بود. درنتیجه تمامی متقاضیان ویزای شینگن که از تاریخ 14 بهمن ماه سال 1398، فایل درخواست ویزای شینگن خود را بارگزاری نمایند، مشمول آنالیز تحت قوانین و مقررات کد نو ویزای شینگن خواهند بود.
چه تغییراتی در قوانین ویزای شینگن به وجود آمده است؟
1. عدم نیاز به سفر به کشور ثالث جهت درخواست ویزا
برخلاف روال فعلی، از سال آینده میلادی دیگر نیازی به سفر متقاضیان به کشور ثالث جهت مراجعه به مراکز صدور ویزا وجود ندارد. طبق لایحه قانون الحاقی برای محدوده مرزی شینگن (کد مرز شینگن موسوم به Schengen Border Code)، که در ماه ژوئن به وسیله شورای اتحادیه اروپا به تصویب رسید، اگر عضوی از اتحادیه اروپا خدمات کنسولی خود را به هر دلیلی در کشور محل اقامت مسافر ارائه نکند، این مسئله باید به وسیله یک عضو دیگر اتحادیه اروپا در آن کشور ارائه گردد. به این معنی که کشور جانشین می تواند به نیابت از اتحادیه اروپا فرم های درخواست ویزا را آنالیز کند.
بر اساس این قانون که از ماه های ابتدایی سال 2020 اجرایی خواهد شد، هر عضور شینگن باید
- یکی دیگر از اعضای شینگن را به نیابت از خود جهت انجام امور کنسولی معرفی کند،
یا
- انجام امور کنسولی خود را به مراکز ارائه خدمات صدور ویزا برون سپاری کند.
2. افزایش هزینه های صدور ویزا
از ابتدای ژانویه 2020، متقاضیان ویزای شینگن باید هزینه بیشتری را جهت صدو ویزا پرداخت نمایند. طبق اصلاحیه قانون ویزای شینگن، هزینه صدور ویزا 33.3 درصد افزایش خواهد یافت. به این معنی که هزینه صدور ویزا از 60 یورو به 80 یورو خواهد رسید. بنابر اعلام اتحادیه اروپا عایدی حاصل از این افزایش تعرفه صرف بهبود تجهیزات برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی خواهد شد.
سوئیس نخستین کشور عضو پیمان شینگن است که از دوم فوریه 2020 این افزایش قیمت را انجام خواهد داد. انتظار می رود مابقی کشورهای عضو اتحادیه نیز افزایش هزینه صدور ویزا را تقریبا از این محدوده زمانی در دستور کار قرار دهند.
3. افزایش بازه زمانی میان درخواست ویزا و تاریخ سفر
در حال حاضر، مسافران مجاز به ارائه درخواست ویزا حداکثر سه ماه قبل از تاریخ انجام سفر هستند، ولی طبق اصلاحیه نو متقاضیان می توانند 6 ماه قبل از سفر درخواست ویزای خود را ارائه دهند. البته تا قبل از سال 2020 بازه زمانی درخواست ویزا همچنان سه ماهه است و در موارد خاص یا اضطراری مسئولان کنسولگری می توانند در کمتر از 15 روز کاری ویزا صادر نمایند.
4. حذف مهر ویزا از پاسپورت
از سال 2020 مهر ویزا در پاسپورت شهروندان غیراروپایی به هنگام ورود به مرزهای شینگن درج نخواهد شد؛ بلکه نام مسافران و اطلاعات آنان به هنگام ورود یا خروج از مرزهای اتحادیه اروپا در سامانه جامعی به نام سامانه ورود/خروج (EES) ثبت می گردد و در نتیجه با جایگزینی این سیستم نیازی به درج مهر در پاسپورت ها نخواهد بود.
5. شهروندان بدون نیاز به ویزا
گردشگران کشورهایی که برای ورود به حوزه شینگن نیاز به ویزا ندارند، نیز در آینده نزدیک تحت تاثیر تغییرات نو در قوانین اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت. از ژانویه 2021، برای نخستین بار این شهروندان به منظور ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ملزم به پر کردن فرمی در سامانه موسوم به مجوز الکترونیکی سفر (European Travel Information and Authorization System) هستند.
این سیستم که به اختصار ETIAS نامیده می گردد، برای نخستین بار در اروپا به اجرا در می آید و گردشگران را ملزم به کسب اجازه پیش از سفر می نماید و عملکرد آن تقریبا مشابه سیستم ESTA است. تکمیل فرم در این سیستم حدود 15 دقیقه طول می کشد و مقامات اتحادیه با آنالیز پیشینه امنیتی فرد تصمیم خواهند گرفت که آیا ورود متقاضی به محدوده شینگن بلامانع است یا خیر. مسافران تائیدیه این سامانه را در ایمیلی دریافت خواهند کرد و تنها کافی است در مبادی مرزی اتحادیه اروپا آن را به ماموران نشان دهند.
6. پیشرفته تر شدن کنترل های مرزی
علاوه بر فعال شدن سامانه ورود/خروج که جایگزین مهر در گذرنامه خواهد شد، فناوری های دیگری نیز در مبادی مرزی اروپا به منظور تسهیل ورود و خروج استفاده خواهند شد.
از جمله این اقدامات سامانه تشخیص هویت بیومتریک فرودگاهی (Biometrics on the Move) است. در این روش که در حال حاضر در فرودگاه لیسبون در پرتغال به صورت آزمایشی فعال شده است، مسافران دیگر به ارائه پاسپورت خود برای عبور از گذرگاه های مرزی نیازی ندارند؛ بلکه مسافران به جای ایستادن در صف های طویل کنترل فرودگاه قادر خواهند بود تنها با نشان دادن صورت و اثر انگشت خود به یک نمایشگر تشخیص هویت، به سرعت از این مرحله عبور نمایند. این تکنولوژی نه تنها به تسهیل عبور از مرز یاری می نماید، بلکه از ضریب امنیتی بالایی نیز برخوردار است.
البته به زودی برنامه هوش مصنوعی نو به نام iBorderCtrl در کنار ماموران مرزی آغاز به کار خواهد نمود که کارکرد اصلی آن شناسایی هویت اصلی فرد است تا در صورت جعل ویزا از ورود وی به درون کشورهای عضو اتحادیه اروپا جلوگیری نمایند.
7. تردد شهروندان بریتانیا به منطقه شینگن
در حالی که با اجرایی شدن قوانین نو ورود بسیاری از مسافران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا راحت تر خواهد شد، این امر شامل شهروندان با ملیت بریتانیا نمی گردد. تا به امروز، بریتانیایی ها می توانستند آزادانه و بدون نیاز به ویزا یا حتی پاسپورت در حوزه شینگن تردد نمایند. اما با به انتها رسیدن برگزیت (Brexit)، بریتانیا نیز به عنوان یک کشور غیرعضو اتحادیه اروپا درنظر گرفته خواهد شد.
هرچند بریتانیایی ها به ویزا نیاز نخواهند داشت، با این حال از ژانویه 2021 به بعد باید قبل از ورود به خاک اتحادیه نام و درخواست خود را در سامانه موسوم به مجوز الکترونیکی سفر (ETIAS) ثبت نمایند تا اجازه ورود برایشان صادر گردد. علاوه بر این، شهروندان بریتانیا باید پاسپورت خود را به هنگام سفر به همراه داشته باشند. منطقه شینگن از کلیه گردشگران حتی افرادی که بدون نیاز به ویزا وارد این منطقه می شوند، خواسته است تا پاسپورت معتبر (حداقل با سه ماه اعتبار) به همراه داشته باشند. نکته قابل توجه اینکه عمر پاسپورت نباید بیش از 10 سال باشد.
بعلاوه، شهروندان بریتانیا به هنگام ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید در کنار شهروندان دیگر 62 کشور از گذرگاه مخصوص کشورهایی عبور نمایند که برای ورود به خاک اتحادیه نیازی به ویزا ندارند.
منبع: کجارو / schengenvisainfo.com / schengenvisainfo.com / farsi.euronews.com