همه چیز درباره مضرات و خواص برنج قرمز

به گزارش وبلاگ نت مالزی، این برنج تنها از چند دهه گذشته در قفسه داروخانه ها یافت شده است اما برنج مخمر قرمز برای صدها سال به علت خواص دارویی قدرتمندش مورد توجه بوده است.

همه چیز درباره مضرات و خواص برنج قرمز

برنج مخمر قرمز به عنوان یکی از برترین داروهای طبیعی برای سطوح بالای کلسترول، یکی از معدود مکمل های طبیعی است که حاوی مواد فعال تقریباً مشابه داروهای موجود در داروهای تجویزی است.

به علاوه، مزایای برنج مخمر قرمز فراتر از کاهش سطح کلسترول است، تحقیقات حال حاضر نشان می دهد که ممکن است برای التهاب، سندرم متابولیک، سطح قند خون و موارد دیگر مفید باشد.

در اینجا فواید، عوارض جانبی و توصیه های دوز مصرفی برای برنج مخمر قرمز آورده شده است.

برنج قرمز چیست؟

برنج مخمر قرمز نوعی برنج تخمیر شده است که با استفاده از گونه های خاصی از کپک، Monascus ruber یا Monascus purpureus فراوری می گردد.

قرن ها است که در طب سنتی چینی به علت خواص قوی تقویت نماینده سلامتی استفاده می گردد.

برنج مخمر قرمز حاوی ترکیب موناکولین K است - همان ماده فعال موجود در داروهای تجویزی کاهش دهنده کلسترول مانند لواستاتین.

به همین علت، اغلب به عنوان یک جایگزین ارزان برای داروهای گران قیمت برای یاری به کاهش سطح کلسترول و حمایت از سلامت قلب استفاده می گردد.

تحقیقات اثرات مفید دیگری را نیز نشان داده است، از کاهش رشد سلول های سرطانی تا بهبود سطح قند خون و انسولین.

امروزه، برنج مخمر قرمز معمولاً به عنوان یک مکمل بدون نسخه برای یاری به مدیریت کلسترول و بهبود سلامت کلی به فروش می رسد.

خلاصه

برنج مخمر قرمز از تخمیر برنج با گونه خاصی از کپک فراوری می گردد. این ماده حاوی همان ماده فعال داروهای کاهنده کلسترول است و برای فواید دیگر نیز مورد مطالعه قرار گرفته است.

مزایای بالقوه

مزایای بالقوه برنج مخمر قرمز عبارتند از:

  • بهبود سلامت قلب
  • کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک
  • کاهش التهاب
  • کاهش خطر سرطان
  • ممکن است سلامت قلب را تقویت کند.

بیماری قلبی یک بیماری جدی است که میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و تخمین زده می گردد که عامل 31.5٪ از مرگ و میرها در سراسر دنیا باشد.

کلسترول بالا - یکی از عوامل خطر اصلی برای بیماری قلبی - می تواند باعث باریک شدن و سفت شدن شریان ها گردد که منجر به افزایش خطر حمله قلبی و سکته می گردد.

برنج مخمر قرمز معمولاً به عنوان یک درمان طبیعی برای یاری به کاهش سطح کلسترول و ارتقای سلامت قلب استفاده می گردد و گاهی اوقات می تواند عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای تجویزی برای درمان کلسترول بالا داشته باشد.

یک آنالیز از 21 مطالعه نشان داد که برنج مخمر قرمز در کاهش سطح کلسترول کل و LDL (بد) و بعلاوه تری گلیسیرید و فشار خون، زمانی که با داروهای استاتین ترکیب می گردد، موثر است.

علاوه بر این، موناکولین K بعلاوه ممکن است به بهبود عملکرد اندوتلیال یا انعطاف پذیری و سازگاری رگ های خونی شما یاری کند که کلید حفظ سلامت عروق و قلب شما است.

ممکن است به درمان سندرم متابولیک یاری کند

سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط است که خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سکته را افزایش می دهد.

بعضی از معیارهای سندرم متابولیک عبارتند از فشار خون بالا، چربی اضافی بدن، افزایش قند خون و تغییرات در سطح کلسترول یا تری گلیسیرید.

چندین مطالعه نشان داده اند که برنج مخمر قرمز ممکن است به درمان بعضی از این عوامل خطر یاری کند و می تواند به عنوان یک درمان طبیعی برای یاری به پیشگیری از آنها استفاده گردد.

یکی از مستندترین اثرات آن، توانایی آن در کاهش کلسترول است. تحقیقات نشان می دهد که می تواند به طور موثر سطح کلسترول کل و LDL (بد) را کاهش دهد.

یک مطالعه کوچک دیگر 18 هفته ای نشان داد که یک مکمل حاوی برنج مخمر قرمز می تواند قند خون، سطح انسولین و فشار خون سیستولیک را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک کاهش دهد.

به علاوه، یک مطالعه 8 هفته ای به آنالیز اثرات برنج مخمر قرمز بر روی موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند در مقایسه با گروه کنترل پرداخت. این نشان داد که برنج قرمز قادر به جلوگیری از افزایش سطح کلسترول و وزن بدن است.

می تواند التهاب را کاهش دهد

التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است که برای محافظت از بدن شما در برابر عفونت های حاد و مهاجمان خارجی طراحی شده است.

با این حال، تصور می گردد که التهاب پایدار به بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان و بیماری قلبی یاری می کند.

مطالعات نشان می دهد که مکمل برنج قرمز ممکن است به کاهش التهاب و ارتقای سلامتی در دراز مدت یاری کند.

به عنوان مثال، یک مطالعه روی 50 فرد مبتلا به سندرم متابولیک نشان داد که مصرف مکمل حاوی برنج مخمر قرمز و عصاره زیتون به مدت 8 هفته باعث کاهش سطح استرس اکسیداتیو - یکی از دلایل اصلی التهاب مزمن - تا 20 درصد شد.

به طور مشابه، یک مطالعه نشان داد که دادن عصاره مخمر قرمز به موش های مبتلا به آسیب کلیوی باعث کاهش سطح پروتئین های خاص درگیر در التهاب در بدن می گردد.

ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد

اگرچه تحقیقات فعلی محدود به مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی است اما بعضی شواهد نشان می دهد که برنج قرمز ممکن است به کاهش رشد و توسعه سلول های سرطانی یاری کند.

یک مطالعه نشان داد که دادن پودر برنج مخمر قرمز به موش های مبتلا به سرطان پروستات در مقایسه با گروه کنترل، حجم تومور را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

با این حال، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اثرات برنج مخمر قرمز بر سایر انواع سرطان در انسان مورد احتیاج است.

به طور خاص، مطالعات بیشتری باید انجام گردد تا مشخص گردد چگونه اثرات ضد سرطانی بالقوه برنج مخمر قرمز ممکن است بر جمعیت عمومی تأثیر بگذارد.

خلاصه

برنج مخمر قرمز ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و سندرم متابولیک را کاهش دهد، التهاب را در بدن کاهش دهد و به طور بالقوه دارای خواص ضد سرطانی باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد احتیاج است.

جنبه های منفی

با این حال، بعضی از مضرات احتمالی هم در خصوص برنج مخمر قرمز وجود دارد. آنها عبارتند از:

شرایط حقوقی

موناکولین K ترکیب فعال موجود در برنج مخمر قرمز است که معمولاً استخراج می گردد و در استاتین ها و داروهای کاهش دهنده کلسترول استفاده می گردد.

با توجه به داده های سازمان غذا و دارو (FDA)، محصولات برنج مخمر قرمز حاوی موناکولین K باید به عنوان یک دارو در نظر گرفته گردد و آنها را تحت قوانین سختگیرانه تری نسبت به مکمل های استاندارد بدون نسخه قرار دهد.

علاوه بر این، از سال 1998، FDA علیه چندین شرکت فروش عصاره برنج مخمر قرمز حاوی مقادیر بالای موناکولین K اقدام نموده است و اشاره نموده است که عرضه این محصولات به عنوان مکمل در ایالات متحده غیرقانونی است.

بنابراین مکمل های برنج مخمر قرمز هنوز قانونی هستند اما آنها باید فقط حاوی مقادیر کمی موناکولین K باشند. با این حال، در سال 2011، بعضی از مکمل های برنج مخمر قرمز حاوی مقادیر زیادی موناکولین K هستند.

به عنوان یک مصرف نماینده، برای شما غیرممکن است که بدانید یک مکمل موناکولین K ممکن است حاوی چه میزان باشد زیرا فقط میزان برنج مخمر قرمز روی برچسب نشان داده شده است.

علاوه بر این، مهم است توجه داشته باشید که FDA مکمل های غذایی را به روشی که داروها تنظیم می شوند، تنظیم نمی کند و ادعاهای تغذیه ای ممکن است بر اساس شواهد علمی نباشد. بنابراین، هنگام مصرف برنج مخمر قرمز، لطفاً با پزشک خود صحبت کنید.

اثرات جانبی

علیرغم لیستی از مزایای مربوط به برنج مخمر قرمز، مکمل آن ممکن است عوارض جانبی داشته باشد بنابراین بهتر است قبل از مصرف این مکمل با پزشک خود صحبت کنید.

مسائل گوارشی مانند نفخ، گاز و درد معده بعضی از شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده برنج قرمز هستند.

در موارد شدیدتر، بعلاوه می تواند باعث مسائلی مانند مسائل عضلانی، مسمومیت کبدی و واکنش های آلرژیک، مشابه عوارض جانبی ناشی از داروهای تجویزی کاهش دهنده کلسترول گردد.

از آنجایی که تحقیقات هنوز در خصوص ایمنی طولانی مدت برنج قرمز محدود است، برای زنان باردار یا شیرده نیز توصیه نمی گردد.

اگر بعد از مصرف برنج قرمز متوجه علائم نامطلوب شدید، دوز مصرفی خود را کاهش دهید یا مصرف را قطع کنید و با یک پزشک قابل اعتماد مشورت کنید.

تداخلات دارویی

برنج مخمر قرمز حاوی موناکولین K است، جزء فعال کلیدی که برای ساخت داروهای استاتین استفاده می گردد که برای کاهش کلسترول مفید است. به همین علت، اگر از قبل استاتین مصرف می کنید، نباید برنج مخمر قرمز مصرف کنید، مگر اینکه به وسیله پزشک دستور داده گردد.

برنج مخمر قرمز بعلاوه ممکن است با همان داروهایی که استاتین ها با آنها تداخل دارند تداخل داشته باشد، از جمله سایر داروهای کاهنده کلسترول، آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی خاص، ضد قارچ ها و ضد رتروویروس ها.

اگر دارویی مصرف می کنید، بهتر است قبل از آغاز مصرف مکمل برنج قرمز با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مورد اعتماد صحبت کنید.

تشکیل سیترینین

در نهایت، برنج مخمر قرمز که به دقت کشت نمی گردد می تواند حاوی محصول جانبی به نام سیترینین باشد. سیترینین یک مایکوتوکسین یا سمی است که به وسیله انواع خاصی از کپک ها فراوری می گردد.

محققان خاطرنشان نموده اند که می تواند باعث نارسایی کلیه در حیوانات گردد و ممکن است بر ظاهر ژن در انسان تأثیر بگذارد.

علاوه بر این، یک ارزیابی در سال 2011 از 11 مکمل مختلف برنج مخمر قرمز موجود برای خرید، اشاره نمود که 4 مورد از آن محصولات حاوی سیترینین هستند.

خلاصه

برنج مخمر قرمز مضرات بالقوه ای نیز دارد. مکمل ها از نظر قانونی فقط مجاز به داشتن مقادیر کمی موناکولین K هستند اما بعضی ممکن است حاوی مقادیر بالایی باشند. برنج مخمر قرمز بعلاوه ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، با بعضی داروها تداخل داشته باشد یا به مایکوتوکسین سیترینین آلوده گردد.

توصیه های دوز مصرفی

برنج مخمر قرمز به شکل کپسول یا قرص در دسترس است و اغلب در ترکیب با سایر مواد مانند CoQ10، ناتوکیناز یا اسیدهای چرب امگا 3 فرموله می گردد.

این مکمل ها به طور گسترده در فروشگاه های مواد غذایی سالم، داروخانه ها و خرده فروشان آنلاین موجود هستند.

دوزهای مختلف از 200 تا 4800 میلی گرم در آزمایش های بالینی مورد مطالعه قرار گرفته اند که معمولاً حاوی حدود 10 میلی گرم موناکولین کل است.

بیشتر مارک های مکمل اصلی موجود در بازار به طور کلی مصرف روزانه بین 1200 تا 2400 میلی گرم را توصیه می نمایند که به دو تا سه دوز تقسیم می گردد.

با این حال، میزان مورد احتیاج برای درک فواید بالقوه از نظر علمی مشخص نشده است و اشتباه در جهت احتیاط برترین کار برای به حداقل رساندن احتمال عوارض جانبی است.

با این حال، با توجه به خطر عوارض جانبی نامطلوب و نگرانی های ایمنی مرتبط با عصاره برنج قرمز، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید تا برترین دوز را برای شما مشخص کند.

علاوه بر این، مطمئن شوید که یک مکمل با کیفیت بالا انتخاب می کنید. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید متوجه شوید که محصولی را از یک فراوری نماینده معتبر انتخاب می کنید:

  • آن ها مکمل های خود را در یک مرکز معتبر فراوری خوب فراوری می نمایند، به این معنی که معیارهای سازمان غذا و دارو را برآورده می نماید.
  • مکمل های آن ها از نظر خلوص و مواد تشکیل دهنده به وسیله شخص ثالث آزمایش شده اند و اطمینان حاصل می نمایند که مکمل برچسب صادقانه و عاری از آلودگی است. در حالت ایده آل، آنها این گزارش های شخص ثالث را در دسترس مصرف نمایندگان قرار می دهند.

خلاصه

برنج مخمر قرمز به طور گسترده در هر دو شکل کپسول و قرص در دسترس است. در دوزهای 200 تا 4800 میلی گرم مورد مطالعه قرار گرفته است، اما بیشتر مکمل ها روزانه 1200 تا 2400 میلی گرم را برای برترین نتایج توصیه می نمایند.

حرف آخر

برنج مخمر قرمز ممکن است از سلامت قلب حمایت کند و سطح کلسترول، التهاب، رشد سلول های سرطانی و عوامل خطر سندرم متابولیک را کاهش دهد. با این حال، این مکمل بعلاوه دارای تعدادی معایب بالقوه است که باید قبل از تصمیم به آغاز استفاده از آن به دقت در نظر گرفته گردد.

همکاری نزدیک با پزشک برترین راه برای تصمیم گیری در خصوص این است که آیا این مکمل برای شما مناسب است یا خیر و چگونه می توانید مکملی را انتخاب کنید که با کیفیت بالا و از یک برند معتبر باشد.

منبع:

healthline

منبع: هفت گنج

به "همه چیز درباره مضرات و خواص برنج قرمز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره مضرات و خواص برنج قرمز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید