خبرنگاران استفاده از منابع غذایی ویتامین سی برای افزایش ایمنی بدن ضروری است
به گزارش وبلاگ نت مالزی، بوشهر- خبرنگاران- کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن با استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین سی برای افزایش توان افراد در مقابله با این بیماری ضروری است.
نگار چاهی بخش روز شنبه در جمع وبلاگ نت مالزی افزود: افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی و تشدید شرایط بیماری پس از ابتلا قرار دارند.
وی ادامه داد: همه گروه های سنی می توانند تحت تأثیر ویروس کووید 19 قرار بگیرند اما سالمندان، مبتلایان به بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مسائل تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان های تحت درمان، بیماران مصرف کننده کورتون و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: برای پیشگیری تغذیه ای از ابتلا به بیماری های تنفسی و کووید 19 رعایت 2 اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه فرد اهمیت بسزایی دارد.
چاهی بخش گفت: منابع غذایی حاوی ویتامین C علاوه بر گروه مرکبات به ویژه پرتقال خونی، لیموترش، لیموشیرین و نارنج می توان به انواع کلم، فلفل دلمه ای، انواع سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع جوانه ها مثل جوانه ماش و گندم، کیوی و پیاز خام و شلغم اشاره کرد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: علاوه بر ویتامین سی، ویتامین های آ، ایی و دی نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند.
وی یادآور شد: منابع غذایی ویتامین آ شامل سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج و موز، منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات بوده و منابع غذایی ویتامین ایی شامل انواع روغن های مایع گیاهی کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت هستند.
وی افزود: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین دی که شامل شیر و لبنیات، تخم مرغ و ماهی های چرب است می توان به تقویت سیستم ایمنی کمک کرد همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی ازجمله انواع گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع حبوبات، انواع سبزی ها، میوه های تازه، خشک شده و غلات کامل برای ارتقا سیستم ایمنی بسیار مهم است.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در بیماران تب دار به علت اینکه هر درجه افزایش دما باعث افزایش 13درصد در میزان متابولیسم بدن شده ازاین رو توصیه می شود در دوران عفونت و تب مقدار بیشتر آب و مایعات به ویژه شیر و دوغ در حجم کم و دفعه های بیشتر برای جبران مایعات دفع شده از بدن مصرف شود.
چاهی بخش توصیه کرد: منابع پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع حبوبات و لبنیات پاستوریزه در برنامه غذایی برای تأمین نیاز افزایش یافته بدن به پروتئین و منابع غذایی حاوی سدیم مانند سوپ های حاوی کمی نمک و پتاسیم مانند گوجه فرنگی، اسفناج، جعفری، لوبیا، کدوحلوایی و شیر و لبنیات برای تأمین سدیم و پتاسیم دفع شده از بدن مصرف شود.
وی گفت: ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار است به گونه ای که در دمای 20 - درجه سلسیوس به مدت 2 سال زنده می ماند و در دمای یخچال (4 درجه سلسیوس) به مدت 72 ساعت زنده می ماند اما خوشبختانه ویروس کرونا به دمای معمولی پخت (معادل با 70 درجه سلسیوس) حساس است بنابراین برای کاهش آلودگی و ابتلا باید منابع حیوانی (مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، شیر و تخم مرغ) را قبل از مصرف به طور کامل پخت کرد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: توصیه می شود به هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی (شیر خام و گوشت یا سایر فرآورده های حیوانی) به منظور جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی دست های خود را کاملا شسته و از تخته و چاقوی جداگانه برای خرد کردن گوشت خام و مواد غذایی پخته شده استفاده شود.
منبع: ایرنا