درخواست زارع پور از نمایندگان مجلس برای بودجه 1401
به گزارش وبلاگ نت مالزی، عیسی زارع پور امروز در مراسم افتتاح پروژه های شرکت مخابرات ایران نگاه دولت سیزدهم را به فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک فناوری راهبردی، یک نگاه فرصت ساز و ایجابی دانست که می تواند فرصتی برای ارتقای کارآمدی نظام اداری و تحول درخور شأن مردم کشور ایجاد کند.
وی تحقق این فرصت را مبتنی بر پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات برشمرد که مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای آن 53 تکلیف کلان تعریف شده و 75 درصد آن مرتبط با خانواده فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات دارای 2 بال شبکه پرسرعت با کیفیت و امن در سراسر کشور و شبکه خدمات و محتوای داخلی است، گفت: در کنار این دو بال، الزامات امنیتی و استقلال شبکه نیز مورد نظر قرار گرفته است.
زارع پور با اشاره به اینکه ما معتقدیم که بسته های اطلاعاتی خدمات داخلی باید در داخل کشور به چرخش دربیاید، ادامه داد: کار بزرگی در پیش داریم و هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم.
وی با بیان اینکه این حوزه را به صورت هفتگی رصد می کنم، گفت: مجموعه خدمات کاربردی در بستر شبکه ملی اطلاعات باید کار و زندگی مردم را تسهیل کند و نباید اجازه دهیم که پلتفرم های خارجی فضای مجازی ما را اشغال کرده و منفعت ببرند.
خدمات دولت هوشمند در یک برنامه 3 ساله عرضه می شود
وزیر ارتباطات با بیان اینکه هر آنچه که مردم نیاز دارند باید بر بستر شبکه ملی اطلاعات عرضه شود، شرح داد: تمام خدمات دولت در یک برنامه سه ساله به صورت دولت هوشمند و مطابق با مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات عرضه می شود. تاکید رئیس جمهوری این است که کار مردم در دستگاه های اجرایی تسهیل شود.
زارع پور با بیان اینکه ابزار فناوری اطلاعات می تواند زمینه های فساد و امضاهای طلایی را کاهش دهد و تصمیمات مبتنی بر داده بدون دخالت نیروی انسانی گرفته شود، گفت: در حوزه خدمات عمومی و خصوصی نیز تاکید ما همین است. البته باید توجه داشت که در شرایطی که اروپا برای تأمین نیازمندی های خود متوسل پلتفرم های خارجی در حوزه هایی همچون خرید و فروش و جابجایی مردم است ما در کشور دارای پلتفرم هایی هستیم که نیاز مردم را پاسخ می دهند.
وی گفت: باید در حوزه خدمات پایه کاربردی نیز همین اتفاق بیافتد تا مردم طعم شیرین فناوری در مدیریت حکمرانی فضای مجازی را بچشند.
راستا توسعه اینترنت را در 10 سال گذشته اشتباه رفتیم
وی هدفگذاری مصوبات بالادستی را ایجاد شبکه پرسرعت مطرح کرد و گفت: در ارتباطات ثابت عقب هستیم و کشورهای دیگر برعکس ما نفوذ اینترنت ثابتشان به همراه بیشتر است. باید توجه داشت که موبایل ابزار ارتباطی در منزل نیست. اما به دلیل نبود بسترهای اینترنت ثابت، شاهد استفاده کاربران از اینترنت موبایل در منزل هستیم و به همین دلیل از 8 شب به پیک ترافیک برخورد می کنیم. با توجه به اینکه تلفن همراه با محدودیت فرکانس و پهنای باند روبرو است، این موضوع باعث افت کیفیت می شود و تنها راه حل آن توسعه ارتباطات ثابت است.
وزیر ارتباطات با اشاره به نقش کلیدی شرکت مخابرات ایران در پروژه توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری، گفت: با این ظرفیتی که در مخابرات وجود دارد حتماً می توانیم به این نقطه برسیم اما لازمه آن این است که اتفاقاتی در مخابرات بیفتد.
وی با بیان اینکه رتبه جهانی ما در حوزه ارتباطات ثابت 140 است و شایسته نیست، گفت: راستا توسعه این بخش را در 10 سال گذشته اشتباه رفتیم و باید برای آینده این اشکالات را برطرف کنیم. مخابرات هم باید به بخش خصوصی میدان دهد و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند. برای مثال باید سریع تر مصوبه بیت استریم را اجرایی کند.
زارع پور با تاکید بر لزوم آسیب شناسی در این بخش، گفت: خدمات مخابرات باید متنوع شود و این شرکت باید نقش خود را در توسعه زیرساخت مخابراتی کشور ایفا کند. در همین حال سهامداران مخابرات نیز باید موانع را از سر راه مخابرات بردارند و وظیفه ملی خود را در اجرای شبکه ملی اطلاعات ایفا کنند.
وزیر ارتباطات با اشاره به سرمایه گذاری 2 هزار میلیارد تومانی مخابرات برای افتتاح پروژه های نو، تاکید کرد: مردم باید شاهد افزایش شاخص های کیفی حاصل از افتتاح این پروژه ها باشند و اگر نتیجه ای حاصل نشود و گلایه مندی مردم کاهش پیدا نکند، افتتاح پروژه دردی را دوا نخواهد کرد.
درخواست زارع پور از کنندگان مجلس
وی فرایند چند ماه اخیر گلایه مندی مردم از کیفیت خدمات را صعودی مطرح کرد و با تاکید بر اینکه این فرایند باید نزولی شود، گفت: از مجلس هم می خواهیم در ایام بررسی بودجه این موضوع را در نظر بگیرند تا شاهد موانعی که سال 1400 در بودجه برای این بخش گذاشته شد نباشیم.
به گفته زارع پور عدم امکان اصلاح تعرفه ها تنها در حوزه ارتباطات رخ داد و در بودجه 1400، برخلاف افزایش هزینه ها مجلس اجازه افزایش تعرفه را به این حوزه نداد. به همین دلیل درآمد ثابت ماند و دوستان برای توسعه مشکل پیدا کردند.
وی گفت: این مراقبت باید از سوی کنندگان در سال 1401 در نظر گرفته شود و اجازه بدهند حوزه ICT راستا تخصصی و طبیعی خود را طی کند و ما شرمنده مردم نشویم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه پرسرعت چند صدمگابیتی مورد انتظار است که با پروژه فیبر نوری اجرایی خواهد شد، تاکید کرد باید اجازه دهیم بخش خصوصی خود را بازسازی کند و در این پروژه سرمایه گذاری کند. کما اینکه دولت ها در کشورهای مختلف در حوزه فیبر سرمایه گذاری کرده اند. برای مثال در استرالیا دولت 20 میلیارد دلار و در ایتالیا دولت سه میلیارد دلار در حوزه ارتباطات پرسرعت فیبر سرمایه گذاری کرده است. در کشور ما این اتفاق نمی افتد اما نباید اجازه دهیم که اشتباهات در سیاستگذاری نیز باعث شود که چند سال توسعه یک حوزه عقب بیفتد.
منبع: خبرگزاری مهر