تفاوت پای و تارت در چیست؟ فرق پای و تارت
به گزارش وبلاگ نت مالزی، پای و تارت شباهت زیادی به یکدیگر دارند و به همین علت گاهی افراد آن ها را با یکدیگر اشتباه می گیرند. با خواندن این مطلب می توانید آن ها را بشناسید و در خصوص خصوصیاتشان اطلاعاتی کسب کنید. پیش از آنالیز تفاوت پای و تارت بهتر است با آن ها آشنا شویم و بدانیم هر کدام چه هستند.

تفاوت های زیادی بین خمیر تارت و پای وجود دارد. افرادی که در آشپزی مهارت دارند لازم است تا از تفاوت آن ها آگاه باشند. از هر دوی این خمیرها در صنعت شیرینی پزی و تهیه انواع دسر استفاده می گردد. ترکیبات و موادی به این خمیر ها اضافه می گردد تا به یاری آن ها بتوان شیرینی ها و دسرهای خوشمزه ای تهیه کرد.
پای چیست؟
اصلی ترین تفاوت پای و تارت و البته حتی فرق پای و کیک در نوع خمیر آن هاست. پای ریشه در زمان های بسیار دور دارد. ساختار قدیمی فرها در قدیم باعث به وجود آمدن یک نوع شیرینی به نام پای شد. در گذشته تنورهایی از جنس گِل وجود داشتند که در آن ها نان و غذا طبخ می کردند.
به دلیل آنکه پختن گوشت روی صفحات این تنورها مشکلاتی از قبیل خشک شدن بافت گوشت و ایجاد طعم سوختگی به وجود می آورد، بعدها گوشت را میان برگ ها قرار دادند. مدت ها بعد به آن پی بردند که برای حل مشکل، می توانند گوشت را داخل خمیری که از آرد و آب تشکیل شده قرار دهند. این روش بسیار مفید و کارآمد واقع شد و کم کم رواج پیدا کرد.
در ابتدا خمیر پای بسیار ضخیم بود و صرفا نقش محافظی جهت جلوگیری از خشک شدن گوشت یا سوختن آن داشت. آن ها پس از انتها پخت و بیرون آوردن غذا از فر، خمیر را باز می کردند و گوشت و مواد داخلش را می خوردند یا از خمیر برای غلیظ کردن سوپ استفاده می کردند. بعدها کم کم چیزی به نام پای معروف و شناخته شد. مردم با آن آشنا شدند و در پی راه هایی برای تنوع در آن و یا تعیین زمان لازم برای پخت آن و دیگر موارد بودند تا بتوانند یک رسپی واحد برای آن تعریف نمایند.
تارت چیست؟
تارت یکی از شیرینی هایی است که می تواند به عنوان میان وعده سرو گردد. تارت به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، همواره در مهمانی ها از آن استفاده می شده است. یکی از مزایای این شیرینی آن است که چون می توان طعم خمیر آن به دو شکل متفاوت قابل انتخاب کرد، هم به عنوان فینگرفود در پذیرایی و هم به عنوان شیرینی و میان وعده قابل استفاده است.
تارت یک شیرینی بین المللی است که طعمی بسیار لذیذ و منحصربه فرد دارد. از این رو نمی توان کسی را یافت که به آن علاقه نشان ندهد. تارت از دو بخش نان تارت و مواد داخل تارت که روی آن ریخته می گردد تشکیل شده است. روی تارت باز است و مواد داخل آن می تواند شیرین باشد. از انواع میوه در تهیه تارت استفاده می گردد و می توان با هر نوع میوه ای آن را درست کرد. بعلاوه غیر از میوه، می تواند تارت را از سایر غذاها پر کرد. مثلا تارت الویه، تارت گوشت و…
تارت میوه ای یک شیرینی فوق العاده خوشمزه است.درست کردن انواع تارت به طعم نان آن بستگی دارد. نان تارت می تواند شور و شیرین باشد که برای تهیه شیرینی استفاده گردد یا مخصوص غذا باشد. تارت مربایی نیز نوعی از تارت پرطرفدار است. همانطور که از نام آن تعیین است، داخل تارت با مربا پر می گردد. مقدار مواد لازم آن نیز به تعداد نفرات بستگی دارد. مقدار کالری در هر 100 گرم تارت نیز حدود 250 کالری است.
فرق پای و تارت
پای و تارت تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند؛ از جمله:
1- اولین تفاوت پای و تارت در این است که پای قدیمی تر است و تارت نسبت به پای جدیدتر و نوین تر است. پای دیرتر به وجود آمد و شناخته شد.
2-هر دو هم به عنوان دسر و هم به عنوان غذا سرو می شوند اما رسپی های تارت بیشتر مناسب دسر و شیرینی است و در واقع تارت نوعی دسر محسوب می گردد؛ اما پای هم به عنوان غذا و هم دسر و شیرینی کاربرد دارد.
3- یکی از تفاوت های مهم و بدیهی پای و تارت، در قالب آن هاست. قالب پای عمیق تر بوده و دارای تنوع بیشتری است اما برای تهیه تارت از قالبی کم عمق با دیواره عمود استفاده می گردد.
4-پای را می توان در قالب آن هم سرو کرد یا به ظرف سرو انتقال داد اما تارت پس از پخت باید همواره از قالب خارج گردد.
5- پای معمولا Double crust است یعنی دو لایه بوده و از دو لایه خمیر تشکیل می گردد. یک لایه خمیر کف قالب رو می پوشاند و با مواد میانی پر می گردد، یک لایه خمیر هم روی مواد قرار می گیرد. تارت معمولا Single crust است یعنی تنها از یک لایه تشکیل می گردد؛ یک لایه خمیر که کف قالب قرار می گیرد و مواد روی آن ریخته می گردد.
6- یکی دیگر از مهم ترین تفاوت های میان پای و تارت، نوع خمیر آن هاست. به طوری که اگر خمیر پای در قالب تارت پخته گردد، باز هم پای بودن آن قابل تشخیص است. بعلاوه خمیر پای مزه دار نیست اما خمیر تارت مزه دار است و به دلیل آنکه تارت عمق کمتری دارد و مواد کمتری در آن قرار می گیرد، این طعم دار بودن لازم و لازم است. خمیر تارت طعم دارتر بوده و مقدار طعم دهنده ها در آن بسیار بیشتر است. مزه خمیر آن هم کاملا محسوس است.
در رسپی های آمریکایی هم برای تهیه پای از دو پیمانه آرد و فقط دو قاشق شکر استفاده می گردد و کل طعم آن را باید از مواد داخلی یا همان فیلینگ آن گرفت. کرم فیلینگ تارت نیزمی تواند سلیقه ای باشد.
7- برای تهیه پای باید کره را با آرد مخلوط کرد اما کره به اصطلاح به خورد آرد نمی رود. در نتیجه در خمیر آن ممکن است تیکه های چربی ببینید؛ اما برای تهیه خمیر تارت باید کاملا کره را با آرد مخلوط کرد و یک خمیر یکدست به دست آورد.
8- در همه رسپی های خمیر پای از آرد، نوعی چربی مثل کره و کمی مایع مثل آب یا شیر استفاده می گردد و فقط نسبت ها تفاوت دارد. خمیر پای کمی نازک و شنماینده است و با چنگال زدن به آن، حتما تا حدی خرد می گردد اما تنوع مواد اولیه رسپی های خمیر تارت بسیار زیادتر است؛ برخی از رسپی های آن دارای تخم مرغ کامل بوده، برخی ها فقط دارای زرده و برخی بدون تخم مرغ است.
اگر آشپز و شیرینی پز حرفه ای هستید، آشنایی با تفاوت های پای و تارت برای شما لازم است.9- آخرین تفاوت خمیر پای و تارت آن است که خمیر پای احتیاج به ورز دادن ندارد. در صورتی که برای تهیه تارت باید خمیر آن را به خوبی ورز داد.
شما تا این جا با تفاوت این دو آشنا شدید. هر زمان که هوس پای یا تارت کردید، می توانید به آسانی و به وسیله قنادی آنلاین آن ها را تهیه کنید.
سخن انتهای
یکی از مواردی که تفاوت پای و تارت را مهم می نماید، مربوط به وجود تنوع در طعم خمیر تارت است. در واقع همانطور که گفته شد، خمیر تارت می تواند شور یا شیرین باشد که مدل های شور اغلب برای انواع غذاها و فینگر فودها کاربرد دارد. خمیر تارت شیرین نیز برای تهیه شیرینی های خوشمزه و دسرها استفاده می گردد. بنابراین می توان طعم را نیز در تفاوت های بین این دو خمیر موردی مهم دانست.
بعلاوه ملموس تر بودن طعم در خمیر تارت هم از دیگر از تفاوت های میان خمیر تارت و پای است. خمیر پای طعم آنچنانی ندارد زیرا مواد کمی به عنوان طعم دهنده به آن اضافه می گردد. دیگر تفاوت های میان آن دو، ترد و شنماینده بودن تارت است که به آن اشاره شد. از آنجا که خمیر تارت بسیار حالت ترد دارد، نباید زیاد چنگال را به درون آن وارد کرد! شاید بتوان از دیگر تفاوت های خمیر تارت و پای به عدم احتیاج به ورز دادن خمیر پای اشاره نمود. این مورد شاید فرق پای و کیک نیز باشد.
در انتها باید گفت که زمان آماده سازی این دو دسر متفاوت بوده و بستگی به طرز تهیه و رسپی شما دارد. طرز تهیه بانوفی پای انگلیسی را نیز در مطالب بعد به شما آموزش خواهیم داد.
منبع: اسنپ فود